Varukorg

0 SEK 0,00
Varukorg
Produkt Antal Pris
Frakt: SEK 0,00
Total: SEK 0,00
Banner Image

Pasta con la 'nduja

Den mjuka, bredbara salamin ’nduja är en klassiker från Kalabrien och kan återfinnas i en mängd pastarecept med ursprung från regionen.

  • nduja-2-webb
  • chili-marknad
  • Rigatoni nduja2-webb
  • nduja-2-webb
  • chili-marknad
  • Rigatoni nduja2-webb

Pasta con la 'nduja

Den mjuka, bredbara salamin ’nduja är en klassiker från Kalabrien och kan återfinnas i en mängd pastarecept med ursprung från regionen.

Det här är ett traditionellt recept som ingår i det som brukar kallas ’cucina povera’ (fattigmansköket), där man utgår från några få enkla råvaror som tillsammans bildar en smakexplosion, det italienska kökets signum.  Här har vi använt den klassiska rustika pastan Fusilloni som passar perfekt till den smakrika och heta kalabriska såsen.


Ingredienser för 4-6 personer

  • 500g Pasta Rigatoni
  • 30-80g ’nduja di Spilinga
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 rödlök
  • 400g San Marzano tomater i konserv
  • 1 knippe färsk basilika
  • Ca 80g finriven Pecorino Romano DOP
  • Salt och svartpeppar


Gör så här

Ta bort skinnet från ’ndujan och krossa den lätt med en gaffel på en tallrik så att den blir mjuk och faller isär i mindre bitar.  'Nduja är relativt kryddig och het, så prova dig fram så att du inte får en för stark sås.  Skala löken och skär den i lite större avlånga strimlor.

Fräs löken i 3-4 matskedar olivolja på låg värme i 6-10 minuter eller tills löken blir mjuk. Häll ner det vita vinet och koka upp. Lägg därefter ner de mindre bitarna av ’nduja, öka till medelhög värme och låt såsen försiktigt koka ihop i några minuter. Tillsätt tomaterna, ta ner värmen och lämna såsen att puttra i minst 30 minuter.  Smaka av med salt och peppar.

Koka under tiden upp rikligt med saltat vatten och lägg i pastan.  Låt koka tills pastan är al dente. Häll av pastan men glöm inte att spara någon deciliter av pastavattnet.

Häll ner pastan i pannan med såsen, tillsätt osten och slunga pastan så att allt blandas. Späd med lite pastavatten om såsen känns för tjock. 

Servera direkt med massor av basilika och riven pecorino.


Buon appetito!

arrow-up-short
Produkten tillagd Något gick fel: