Varukorg

0 SEK 0,00
Varukorg
Produkt Antal Pris
Frakt: SEK 0,00
Total: SEK 0,00
Banner Image

Spaghetti allo scarpariello

Neapels egen historiska spaghetti allo scarpariello, som föddes i de fattiga spanska kvarteren i gamla stan. Rätten innehåller de enklaste men allra mest välsmakande ingredienser.

  • Pasta
  • piennolo 1
  • Pasta
  • piennolo 1

Spaghetti allo scarpariello

Neapels egen historiska spaghetti allo scarpariello, som föddes i de fattiga spanska kvarteren i gamla stan. Rätten innehåller de enklaste men allra mest välsmakande ingredienser.

Napolitanarnas "pytt i panna" med de berömda piennolotomaterna från Vesuvius sluttningar, vitlök, färsk chili, basilika och massor av riven pecorino.


Ingredienser för 4-6 personer

  • 500g Spaghetti
  • 750g piennolotomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3-4 matskedar olivolja
  • Knippe färsk basilika
  • 1/2 färsk chili
  • 60g Pecorino Romano DOP
  • Salt och grov svartpeppar


Gör så här

Börja med att koka upp rikligt med saltat vatten medan du förbereder övriga ingredienser. Skär tomaterna i halvor, kärna ur och finhacka chilin samt riv pecorino-osten i en skål.

Sätt en stekpanna på spisen på medelhög värme, häll ner olivoljan och lägg ner vitlöken och chilin.  Fräs under omrörning i 2-3 minuter och tillsätt därefter piennolotomaterna och låt det hela koka ihop under ca 10 minuter (rör lite då och då). Plocka bort vitlöken, lägg ner basilikan och ta ner värmen lite.

Låt pastan koka tills den är al dente och häll av vattnet, men glöm inte att spara någon deciliter av pastavattnet. Häll ner pastan i såsen och tillsätt pastavatten och pecorino lite i taget under försiktig omrörning. Smaka av såsen och krydda efter behov.

Servera direkt med lite extra riven pecorino och några basilikablad.


Buon appetito!

arrow-up-short
Produkten tillagd Något gick fel: