Varukorg

0 SEK 0,00
Varukorg
Produkt Antal Pris
Frakt: SEK 0,00
Total: SEK 0,00
Banner Image

Råraka med löjrom

Rårakor, till skillnad från raggmunkar, består endast av råriven potatis som stekts till lövtunna och frasiga plättar. Toppade med löjrom, finhackad rödlök, smetana, dill, gräslök och citron blir rårakorna en festlig och lättlagad rätt, lika bra till förrätt som till en enkel lunch.

  • CLA301
  • CLA302
  • junkö
  • CLA301
  • CLA302
  • junkö

Råraka med löjrom

Rårakor, till skillnad från raggmunkar, består endast av råriven potatis som stekts till lövtunna och frasiga plättar. Toppade med löjrom, finhackad rödlök, smetana, dill, gräslök och citron blir rårakorna en festlig och lättlagad rätt, lika bra till förrätt som till en enkel lunch.


Ingredienser för 4-6 personer

Råraka
  • 5 fasta potatisar
  • Smör 
  • Salt och peppar

Tillbehör
  • 200 g löjrom
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 dl smetana
  • Dill
  • Gräslök, finhackad
  • Citron, klyftor 

Gör så här

Börja med att skala och riva potatisen grovt för att sedan krama ut vätskan. Smält sedan smöret i en stekpanna. Forma potatisen till tunna plättar eller små pannkakor, och stek en i taget på medelhög värme i ca 4-5 min på var sida. Rårakan är klar när den är gyllenbrun och frasig. Tillsätt salt och peppar. Låt rinna av på hushållspapper medan du steker nästa.

Toppa med löjrom, finhackad rödlök, smetana, dill, gräslök och citron, och servera på en gång. 

Smaklig spis!


arrow-up-short
Produkten tillagd Något gick fel: