Varukorg

0 SEK 0,00
Varukorg
Produkt Antal Pris
Frakt: SEK 0,00
Total: SEK 0,00
Banner Image

Crescentine Fritte

Crescentine, gnocco fritto eller torta fritta - kärt barn har många namn. De varma frasiga brödkuddarna är en perfekt förrätt att dela på i goda vänners lag.

  • crescentine
  • cresc1
  • crescentine 2
  • crescentine
  • cresc1
  • crescentine 2

Crescentine Fritte

Crescentine, gnocco fritto eller torta fritta - kärt barn har många namn. De varma frasiga brödkuddarna är en perfekt förrätt att dela på i goda vänners lag.

De heta och frasiga degknytena fyller du med ost, kallskuren chark och grönsaker som zucchini och aubergine - allt efter eget tycke och smak. Nedan hittar du vårt traditionella familjerecept från Bologna.


Ingredienser för cirka 4 personer (20-25 brödbollar):

  • 250g '00' mjöl
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 dl kallt mineralvatten
  • 25g rumstempererat ister (eller smör)
  • 4g torrjäst
  • 1/2 tesked salt
  • 5 dl matolja till friteringen 


Gör så här

Blanda ihop mjöl, jäst och salt in en bunke och bilda en liten krater i mitten.  Lägg ner ister (eller smör) tillsammans med hälften av mjölken och vattnet i kratern och blanda försiktigt ner mjölet från kanterna inåt med en sked. Häll ner resterande mjölk och vatten och blanda ihop till en deg.

Mjöla ett bakbord och knåda degen några minuter tills den blir slät och smidig. Lägg tillbaka degen i skålen, täck med handduk och låt vila i 1 timme. OBS! Degen kommer inte att jäsa särskilt mycket utan syftet är i första hand att låta den vila innan degknytena ska friteras. 

Dela nu degen i två delar och kavla ut den första degbollen till en avlång platta som är cirka 10 cm bred och 4-5 mm tunn (låt den andra degbollen vila under handduk i bunken så länge). Skär sedan degplattan i små fyrkanter på ca 6 cm alternativt skär till små trianglar eller romber.

Förbered nu alla övriga ingredienser som osten, de skivade charkuterierna samt en blandning av färska och inlagda grönsaker.  Crescentine ska ätas varma direkt efter att de har friterats.

Häll upp oljan i en medelstor kastrull och värm den till ca 180 grader. Fritera degknytena tills de blåser upp sig till små kuddar och får en fin gyllenbrun färg runtom. Fiska upp brödkuddarna med en hålslev och låt oljan rinna av lite kort på hushållspapper. 

Servera direkt tillsammans med charken, osten och grönsakerna. Skär ett litet snitt i brödkudden, fyll den med tillbehör efter tycke och smak och hugg in! 


Buon appetito!

arrow-up-short
Produkten tillagd Något gick fel: