Griljerad skinka med pepparkaka
Prova en lite annorlunda julskinka i år och griljera din skinka med pepparkakssmulor istället för ströbröd.
Prova Nibbles recept på griljering med pepparkaka och deras underbart goda whiskeysenap. Man får både en extra julig smak på sin skinka samtidigt som man får en fin doft i hela köket!
Recept till en färdigkokt skinka på 2-2,5 kg
Ingredienser
- 2 äggulor
- 8-10 pepparkakor
- 2 msk farinsocker
- 1/2 dl Nibbles whiskeysenap
- ca 1/2 dl ströbröd (blanda gärna fint ströbröd med panko ströbröd för en extra krispig yta)
- Ev. hela nejlikor för dekoration
Gör så här
Förbered skinkan genom att ta bort eventuell nätstrumpa samt dra av svålen. Skär eventuellt bort en del av fettet om man önskar en magrare skinka.
Börja med att vispa upp äggulorna lite lätt. Krossa pepparkakorna i en mixer eller med en mortel tills du får ett fint pepparkaksströ. Blanda äggulorna med senap, farinsocker och pepparkakor tills det blir en jämn smet.
Pensla julskinkan med ett tjockt lager av pepparkakssmeten och täck därefter med ströbröd. Griljera skinkan i den nedre delen av ugnen på 175-200 grader i 15-20 minuter eller tills skinkan har fått en fin gyllenbrun färg.
Låt skinkan vila en stund och servera!
Smaklig spis!